úterý 11. března 2014

Diskuse na Novinky.cz: Drtivá většina odsuzuje postup brněnského státního zastupitelství v případě Hitlerových projevů

Přečtěte si, co si lidé myslí 
Portál Novinky.cz dnes vydal zprávu novináře Jiřího Hardoše (Právo) o tom, že Městské státní zastupitelství v Brně minulý týden podalo obžalobu na tři muže, kteří se podíleli na vzniku a vydání knihy Adolf Hitler Projevy. Státní zástupce jim zpřísnil kvalifikaci a stíhaným nyní hrozí až desetileté tresty vězení (navazující komentář Lukáše Beera bude zde publikován zítra). NÁŠ SMĚR (NS) přetiskuje výběr z asi 90 diskusních komentářů, zveřejněných přímo pod článkem (uzávěrka dnes 15:00 hodin). Příspěvky jsou ponechány bez původních uživatelských nicků a jsou zveřejněny bez vlastního komentáře NS. Drtivá většina příspěvků s postupem státního zástupce Jana Petráska nesouhlasí.

Je to nedobré. Nechť si každý čte co je mu libo a rozumný člověk má svůj pevný názor. Při kriminalitě, agresivitě, loupežích a podvodech, kterých jsme v dnešní době svědky a jsou tolerovány a téměř netrestány je trestání něčeho podobného špatně. Není myslím daleko doba, kdy bude ČR i Evropa hořce litovat toleranci přílivu cizinců. Jestli si někdo přečte nějakou knihu či ne, na tom bude pramálo záležet.

Proč Ti židé brání aby lidé věděli co se tam píše ? Mě by to také zajímalo co se tam píše ! Hitlera nesnáším a vůbec nemám rád ! Četl jsem Main Kamf a překvapil mě jeho názor na demokracii z roku 1923, že nikdo v politice nezodpovídá za nic platí stále, jako před 100 lety! Jako by to bylo napsané dnes! Dnes je stejná doba jako ´´doba temna´´ za katolizace, a diktátorských dob jiných dob, kdy si lidé nesmí udělat svůj názor!

dostanou víc jak parta co udělala mačetový útok v baru

Ac v srdci Evropy, tak timhle honem na carodejnice jsme tak trochu Sever.Korea....tam lidi posilaji take na dlouhe roky do vezeni...pokud na statnim pohrbu neprojevi dostatecny zarmutek!A ejhle,justice Czech made v roce 2014 hrozi trestem ve vysi loupezneho prepadeni,(10let) jen proto ze se dostatecne nedistancoval od udalosti pred vice jak 70lety.. :-) at zije ta demooogracieee..

Směšné ! Za vydání knihy hrozí, až 10 let a za vraždy a rozkrádačky ve velkém je to uplně směšný tresty...!!?? Tady jsou teda zákony,to by se pos... !!!??

Souhlasím. To nemá s demokracií a svobodou slova nic společného.

Ze zmíněných komentářů prý například není zřejmé, kdy jde o citaci z nacistova projevu, a kdy jde naopak o názor jejich autora. „Komentáře vyznívají pochvalně,“ uvedl Petrásek. „Tato knížka, komplexně pojatá, působí jako nějaké ospravedlňování, schvalování. A to jak ke genocidiu, což je úzká výseč toho, co mají nacisté na svědomí, tak ve vztahu k nacionálnímu socialismu jako takovému,“ dodal státní zástupce.Takže tady je svoboda slová svoboda projevu.Člověk se nemůže vyjadřít vůbec za všem vidí něco jiného:každá kniha je o tím jak ji pojme čtenář... Výroky Havla,Klause a jiných každý pojal jinak a kde je skutečnost?

Hnus toto. Sám jsem byl pouze za zpracování "radikálního" názoru na pc 5 měsíců ve vazbě. Za stejný paragraf. A to na základě posudku tzv znalce který dělal prokomunistické posudky v době komunismu a je převlékl kabát.

Nějaká kniha toho nacistického zmetka mě absolutně nezajímá , ale takhle skutečně nevypadá svoboda .Vždyť kdo si jí chce přečíst , tak přece nemusí souhlasit s její ideologií nebo být nácek ...

Židovské struktury jsou prolezlé kam se jen člověk podívá a za jakoukoli cenu se snaží prosadit své zájmy nehledě na to ze by popřeli fakta jež s minulostí souvisí a lidé by je měli znát a ne to co je masám předkládáno jako historie. Chce se mi zvracet z toho banánystánu ČR. Holt pokud lide budou konzumovat pokleslou tel. zábavu namísto aby získavali informace, tak to lepší nebude, "hoď psovi kost a ten bude spokojeně vrtět ocasem".

Tak to je naprosto obyčejná CENZURA ! To nebylo ani za Komunistů! Kniha je kniha jsou to informace,které by se neměly nikomu odpírat! A dávat si patent na to, co lidé mohou číst a ne, je zrůdnost!A trestat někoho až třemi léty v kriminále za tisk knih je sprostota!Kdo má zájem ať si přečte co Adolf říkal a udělá si obrázek sám, zda je to blábol či ne!

bez pořádného vyjádření druhé strany, tzn těch vydavatelů, fakt tohle nelze soudit. jasně, nacismus byl špatný. ale nelze dělat, že nebyl a potlačovat veškeré informace o hitlerovi včetně třeba jeho projevů-pokud ta doba a ona "problematika" někoho zajímá, proč by neměl mít právo na to si o tom něco přečíst včetně třeba i toho, co hitler řekl, či jak smýšlel...

jinak je velmi zajímavé, že hitlerovy projevy, nebo mein kampf se zde nesmí vydávat a je to projev rasové nesnášenlivosti a přitom je zde "tolerován" islám, korán atp - kolik lidí již na světě zemřelo kvůli striktnímu uznávání islámu ? kolik žen bylo ubyto, ukamenováno, umučeno? kolik teroristických útoků bylo díky islamistickým teroristům? to je vpořádku?...

Četl jsem Zítkovo první vydání Mein Kampf a mám vlastní hlavu na to, abych posoudil, kde se jedná o propagandu nacismu a ve kterých částech se jedná o historický artefakt, nepotřebuji k tomu znát názor žádného soudního tribunálu. Chápu, že se nejedná o četbu pro sociálně nevyzrálé osobnosti, resp. mládež, která může mít v konkrétních případech tendenci implementovat nevhodné informace do svého rozvíjejícího se světového názoru. Ale ani takovíto jedinci nemají právo ovlivňovat zveřejňování historicky klíčových dokumentů, společnost by měla izolovat tyto jedince a nikoliv zdroje informací.

A co takhle zakázat církev. Ta zničila více životů jak Hitler!

A to že je televize od rána do večera narvaná pořady typu - Hitlerovi muži, Hitlerovi ženy, Hitlerovy děti, Hitlerovi psi a to nikomu nevadí? Vždyť tímhle způsobem se vytváří marketing celému fašismu. Mě to připadá, že to je na objednávku neustále je tam obdivují jací to byli pašáci, vysoce inteligentní, milující své rodiny a děti apod. a na rukách milióny litrů krve. Ať se zavede povinná návštěva základních škol do Osvětimi a ostatních zařízení s poutavým výkladem aby se ukázalo co to bylo za frajery.

To ten aktivní prokurátor nemá co na práci? Proč se nestará o vymahatelnost práva v Česku? To je pro nás důležité, ne co se stalo před 80 lety! Toto je jen odvádění pozornosti od zločinů současné doby. Současné české věrchušce to samozřejmě vyhovuje. Vy se hrabejte v minulosti, my budeme krást v současnosti!!!

Všechno co se zakáže, začne zajímat i ty, co by si toho ani nevšimli. :-(

A kolik dostanou ti, kteří budou prezentovat tlachy novodobého hitlera... komouše putina???

No potom by nikdo nesměl psát ani o Stalinových a Putinových projevech. To jsou podobní demagogové..

No tady jsou i jiná hnutí, která v minulosti potlačovala lidská práva. A co Maova rudá knížka? Nebo popírači komunistických zločinů? Všem jiným metrem, tohle je v pořádku a tohle už ne?

Ono to chce znát i souvislosti. Pavel Kamas pravidelně vystupuje na akcích Sudetoněmeckých spolků. Na blog Lukáše Beera odkazují otevřeně neonacistické weby atd..

Je to stejné jak za komoušů!

Jakoukoli propagaci komoušů táké takto stíhat.Jsou stejní jako Áda, neli horší. Mají na svědomí více lidských životů.

Spisy Lenina a Stalina vyzývající ke světové revoluci, k třídnímu boji je možno vydávat a šířit? Co vlastně v těch projevech Adolf Hitler popisuje,ne každý se po přečtení podobných spisů stane bolševikem, či nacionálním socialistou.

Už zase nás nutí se vyjadřovat k něčemu co jsme neviděli a nečetli. Stejně jako se vyjadřovali soudruzi od soustruhů k Chartě, nebo k 2000 slovům kdy žádali pro autory trest smrti a klid na práci. Pokud byla kniha vydána jako historický studijní materiál a nejsou v textu žádná vyjádření, která projevy schvalují či doporučují pak nelze tvrdit že se jedná o trestnou činnost tak jak ji kvalifikuje obžaloba. To bychom se vraceli do padesátých let.

Je zde dost příspěvků těch co nejsou (asi nácci ani sympatizanti) ani proti knize aby si ji kdo má zájem přečíst přečetl. To z něj opravdu nacistu nedělá... Jen chce mít ucelený názor. Komunisti zakázali 2000 slov a kdo si je přečetl či se bránil podepsat petici proti tomuto dílu a to chtěl vidět aby věděl proti čemu ho nutí protestovat, tak bylo - šup s ním za mříže, šup ven ze zaměstnání...To už jsme tam zase??? Já bych si projevy rád přečetl. Takže vy co proti tomu brojíte, moje jméno je pravé, šup se mnou za mříže, anebo soudruzi rovnou se mnou ke zdi... Vymažte tyto politiky vrahy z dějepisu, myslíte že to bude dobré???

Přemýšlel jsem o přečtení co sem mám napsat. Spisy politiků byly vydány, vrahů jako Lenina, Stalina, Gottwalda. Je jich více. Co takový terorista Arafat a podobní, dnešní Izrael přestože se tedy brání je také agresor. Rád bych si projevy Hitlera přečetl co na nich lidi tak uchvacovalo a to mám daleko k náckům a jejich sympatizantům, nemám je rád. Nebudu se rozepisovat, dobře to vyjádřil pan Jaroslav Kovář, Vysoké Mýto

Jak za totáče ...

Žádný blbec mě nebude přikazovat co můžu a co nesmím číst.

Já si naopak myslím, že bychom neměli na Hitlera zapomenout a stále si připomínat, že to byl asi největší zločinec historie. Přečetl jsem si pozorně celou jeho knihu Mein kampf a určitě se ze mě tím nestal jeho příznivec, nebo dokonce obdivovatel. Děsivé je, jak dokázal svoji inteligenci využít na zfanatisování lidí. Zapomenout, nebo zakázat by byla chyba, naopak je třeba všechny zločiny fašismu i nacistů připomínat, aby lidé pochopili, že nelze dávat rovnítko mezi idee komunistů a fašistů. Důležité jsou totiž konečné cíle a oni chtěli celé národy vyvraždit!

nejde o výseč projevů Hitlera,ty každý zná,nebo by měl znát,ale doprovodný ohlasy lidí a autorů,tady šlo o vyhlazení národů a celková otázka židů,cikánů a negermánů.

Spisy zločinců Lenin, Stalin, Gottwald jsou k současné propagaci velice vhodné. Vřele doporučuji.Mein Kamf vlastním. Tak nevím, zda jsem fašista.

Směšné. Státní zastupitelství zřejmě ustrnulo v minulosti. A že se tu množí muslimové a šíří islám, to asi nevadí?

Je třeba zakázat i titul Hrabě Monte Christo. Alexandr Dumas použil cikána Ferdinanda jako ztělesnění zla, tím, že ho nechal zosnovat spiknutí proti sokovi v lásce. Jasný důkaz rasismu.

Za vrazdu a hozeni do popelnice 12 let nebo kolik a za citace z historie 10.... Blil bych

Nepřeji si, aby mi bylo zakazováno cokoliv si přečíst. Není nejmenší důvod, zakazovat tisk jakýchkoliv projevů. Když si budu chtít udělat obrázek, budu chtít autentické podklady. Pokrytectví našich soudců dosahuje komunistických rozměrů. (Co se říká doma, nesmí být řečeno na veřejnosti). Pro mě za mě, nazvěte tu knihu třeba "Projevy psychopata", s doslovem renomovaného psychiatra, ale necenzurujte. Pálení knih (nebo zabránění jejich vydání) patří do dob temna.

Propagátoři zrůdné nacistické ideologie patří za mříže a to bez debaty. Svoboda slova je jedna věc, opěvování masových vrahů druhá. Čímž ovšem vyvstává problém komunistické ideologie, jenž má na svědomí ještě více životů než ta nacistická a je u nás propagována dnes a denně, dokonce i v parlamentu. Naše zákonodárství má stále ještě mezery.

Svoboda projevu je bud uplna nebo neni. Takze v ČR neni.

Kdyby vydali knihu: Václav Klaus-Jak jsem rozkradl republiku-, tak by jim nic nehrozilo.

Hitler taky neměl rád určitou literaturu a nechával knihy pálit a autory popravovat.Dějiny jdou stále dokola.

Je zajímavé, že když soudružka Semelová v parlamentu a jinde propagovala zločiny komunismu, jako na př. že by měli být vyznamenaní pohraničníci, kteří zastřelili mnoho lidí a obhajovala další zločiny, tak to není trestní čin! Souhlasím s M. Vaňáskem, že nikdo, komu se to nelíbí, to nemusí kupovat ani číst! Doufám,že nebudou naopak vydávány sebrané spisy od Lenina, Stalina, Gottwalda, které zahnívají v mnohých antikvariatech!

Nějaká kniha toho nacistického zmetka mě absolutně nezajímá , ale takhle skutečně nevypadá svoboda .Vždyť kdo si jí chce přečíst , tak přece nemusí souhlasit s její ideologií nebo být nácek . Proč? Bibli jsem četl a nejsem katolík, Satanskou bibli jsem četl a nejsem satanista.

Jsem si vedom ze nyni riskuji dost a dost (pokud me cenzor praskne st.zást.Petraskovi,tak urcite!!) nicmene si dovolim tvrdit,ze az Evropa za 40-50let bude z valne vetsiny pod taktovkou Muslimu,nedivil bych se kdyby se v techto casech (kterych se diky bohu nedoziji!) jednou tomu cvokovi z knirkem neblahorecilo naruby,nez je tomu dnes.

Propagace nacismu a fašismu je trestná, zatímco propagace komunismu je tolerována. Nechutné!!! Stalin = Hitler!!!

A kolik dostanou za Marxe a Lenina? Kolik dostane Semelková za svoje projevy?

Nějak se zapomíná, že komunismus má na triku daleko víc mrtvol. Demokracie zajde na svou idiotskou politickou korektnost.

Je velmi povážlivé, když v parlamentu ČR je přítomna strana, která má v názvu jméno ideologie, která je v zákoně označeno jako zavrženíhodná a postavená na stejnou úroveň jako fašismus. Pokud nemůže v českém parlamentu existovat fašistická strana, tak tam nemá co pohledávat ani ta komunistická. Tak velí zákon.

...